Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego
Razem możemy więcej

Usługi

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości świadczy usługi w zakresie:

• udzielania nieodpłatnie informacji o członkach stowarzyszenia, w tym m.in.: dane statystyczne, oferty terenów pod inwestycje, oferty turystyczne wypoczynku i pobytu w gminach, ważniejsze imprezy i wydarzenia w regionie,
  • udzielania administracyjno - prawnych aspektów prowadzenia działalności gospodarczej oraz prostych i specjalistycznych usług doradczych w zakresie finansów i opracowania biznes planów,
  • sporządzania analizy finansowej działalności przedsiębiorstwa ze szczególnym uwzględnieniem analizy wskaźnikowej przedsiębiorstwa oraz sporządzania analizy efektywności inwestycji metodami dyskontowymi. Stowarzyszenie przygotowuje i opracowuje analizę SWOT i analizę wrażliwości na zmiany gospodarcze,
  • dostarczania danych teleadresowych o podmiotach gospodarczych z terenu powiatu śremskiego,
  • dostarczania informacji o dostępnych programach pomocowych i źródłach finansowania oraz świadczenia pomocy w opiniowaniu i przygotowaniu wniosków aplikacyjnych,
  • dostarczania informacji o możliwościach finansowania działalności gospodarczej poprzez fundusze pożyczkowe, w tym fundusz pożyczkowy bezpośrednio obsługiwany przez Stowarzyszenie w ramach współpracy z Bankiem Gospodarstwa Krajowego
  • prowadzenia warsztatów i doradztwa dla osób bezrobotnych i absolwentów szkół w ramach Ponadgminnego Centrum Informacji,
  • prowadzenia działalności szkoleniowej w oparciu o własną ofertę szkoleń (szkolenia) oraz organizowania szkoleń, seminariów i konferencji na zlecenie klientów,
  • wynajmu sali komputerowo - wykładowej do celów: szkoleniowych, spotkań, seminariów itp.
  • udzielania informacji z zakresu turystyki i rekreacji o powiecie śremskim i o Wielkopolsce,
  • prowadzenia sprzedaży wydawnictw własnych o treści promocyjno - informacyjnej.

Łukasz Czekała

Newsletter
Jeżeli chcesz być informowany o aktualnościach w serwisie, podaj swój adres e-mail.
Subskrypcja
dopisz wypisz
Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny
Kapitał ludzki
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości

Copyright © 2008 Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Grafika supremo.pl
Hosting inter.media.pl