Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego
Razem możemy więcej

Fundusz Pożyczkowy JEREMIE

- naglowek.jpg

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości informuje o wyczerpanej puli środków na pożyczki dla przedsiębiorców w ramach Inicjatywy JEREMIE. W związku z powyższym z dniem 26 marca 2014 r. zaprzestajemy przyjmowania wniosków o pożyczkę.

Wszystkich zainteresowanych przedsiębiorców z Wielkopolski zachęcamy do odwiedzania naszej strony internetowej www.unia.srem.com.pl, na której będziemy na bieżąco informować o kolejnych działaniach dotyczących możliwości pozyskania środków finansowych na rozwój przedsiębiorstw.

Jednocześnie informujemy, iż jesteśmy na etapie pozyskiwania kolejnych środków na prowadzenie funduszu pożyczkowego JEREMIE. Szansa na te środki będzie już w III kwartale 2014 r.

Projekt pt. „Fundusz Pożyczkowy JEREMIE" prowadzony jest przez Konsorcjum w składzie: Unia Gospodarczą Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości i Cech Rzemiosł Różnych, pełniące rolę Pośrednika Finansowego, oferując produkt finansowy w postacie pożyczki dla mikro-, małych i średnich przedsiębiorców z województwa wielkopolskiego, spełniających warunki określone w Załączniku I do Rozporządzenia Komisji (WE) nr 800/2008 z dnia 6 sierpnia 2008 roku (Dz. Urz. UE L 214 z 09.08.2008 r.).

Ideą funduszu jest dostarczanie kapitału na inwestycje podmiotom, które z wielu przyczyn, nie mają dostępu do bankowych produktów kredytowych, w tym przede wszystkim z powodu wysokiego ryzyka, jakie wiąże się z kredytowaniem początkujących, innowacyjnych, dynamicznie rozwijających się lub po prostu małych firm.

Instrument finansowy w ramach Inicjatywy JEREMIE ma pojawiać się tam, gdzie tradycyjny sektor bankowy odmawia przedsiębiorcom udzielania finansowania na rozwój prowadzonej przez nich działalności gospodarczej lub wymaga spełnienia dodatkowych warunków.

Osoby do kontaku w sprawie funduszu pożyczkowego:

• Renata Ławniczak - Starszy Specjalista ds. funduszy pożyczkowych UGRŚ-ŚOWMP, tel.: 61 283 27 04, e-mail: renata@unia.srem.com.pl
  • Milena Filipowska - Główna Księgowa UGRŚ-ŚOWMP, tel.: 61 283 27 04, kom. 698074659, e-mail: milena@unia.srem.com.pl
  • Julita Słomińska - Główna Księgowa CRR, e-mail: frp_srem@poczta.onet.pl, tel.: 61 283 59 53

Kontakt do funduszu pożyczkowego:

Konsorcjum w składzie: Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości i Cech Rzemiosł Różnych w Śremie

ul. Okulickiego 3, 63-100 Śrem

tel./fax: 61 283 27 04, e-mail: unia@srem.com.pl

Informacje ogólne o Inicjatywie JEREMIE

JEREMIE to nowa inicjatywa pozadotacyjnego wsparcia mikro, małych i średnich przedsiębiorstw nastawiona na finansowanie inwestycji o zwiększonym ryzyku kredytowania oraz elastycznym podejściu do indywidualnych potrzeb. Beneficjentami inicjatywy są przede wszystkim przedsiębiorstwa znajdujące się w początkowej fazie rozwoju, które ze względu na brak historii kredytowej, czy niewystarczającą ilość zabezpieczeń mają problemy z uzyskaniem wsparcia od instytucji komercyjnych.

źródło: www.jeremie.com.pl

Milena Filipowska

Newsletter
Jeżeli chcesz być informowany o aktualnościach w serwisie, podaj swój adres e-mail.
Subskrypcja
dopisz wypisz
Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny
Kapitał ludzki
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości

Copyright © 2008 Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Grafika supremo.pl
Hosting inter.media.pl