Aktualności Spotkanie informacyjne - Pliki JPK, split, działalność nierejestrowana, ulga na start: 24.07.2018r., godz.: 14:30
11/07/2018 |

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości wraz z Urzędem Skarbowym w Śremiei Zakładem Ubezpieczeń Społecznych serdecznie zapraszają na spotkanie informacyjne nt. zmian w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i nowych obowiązków wobec Krajowej Administracji Skarbowej.

Spotkanie adresowane jest do  przedsiębiorców, pracowników działów finansowo-księgowych, biur rachunkowych i innych zainteresowanych tematyką podatkową.

Spotkanie ma na celu omówienie zmian, które zostały wprowadzone w zakresie działalności gospodarczej, w tym: zagadnień związanych z mechanizmem podzielonej płatności (split payment), kolejnych procedurach uszczelniających system podatkowy – nowe struktury JPK, możliwości prowadzenia działalności nierejestrowanej i zachętach dla nowych przedsiębiorców.

Tematyka:

1. Zmiany w zakresie podatków VII’2018:
  • praktyczne aspekty podzielonej płatności - split payment
  • kolejne struktury JPK na żądanie – uzupełnienie systemu uszczelniającego podatki
  • działalność nierejestrowana w świetle ograniczonego przychodu i wyłączenie z rejestracji w CEIDG.

1. Zmiany w zakresie ubezpieczeń dla nowych przedsiębiorców:
  • ulga na start –
  • działalność nierejestrowana w aspekcie ubezpieczeń

1. Zmiany w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej – CEIDG:
  • automatyczne wznowienie wykonywania działalności gospodarczej po upływie okresu zawieszenia,
  • zniesienie limitu czasowego dla zawieszenia działalności.

Spotkanie odbędzie się 24 lipca 2018 r., godz.: 14:30 w sali multimedialnej Biblioteki Publicznej im. Heliodora Święcickiego w Śremie, ul. Grunwaldzka 10.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny, zgłoszenia prosimy dokonywać telefonicznie pod numerem tel.: 698 074 659 lub e-mail: milena@unia.srem.com.pl

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!